2022-04-22 13:37:37• hírek • Erdelysport.hu/ Sajtóközlemény

Országos bajnok Kovács Balázs, a szatmárnémeti városi sportklub sakkozója

Több mint 400 sakkozó  vett részt az Eforie-n megszervezett idei korosztályos sakkbajnokságon, köztük több szatmári versenyzővel. 

Idén április 10-20 között szervezték meg Eforie-n a korosztályos országos sakkbajnokságot, a 8, 10, 12, 14, 16, 18 és 20 éves kategóriák számára. A klasszikus sakk kategórián kívül, a részvevők rapid, blitz és feladatmegoldó versenyen is összemérhették tudásukat.

 

Románia majd minden szegletéből, összesen több mint 400 sakkozó vett részt az idei országos sakkbajnokságon.

A szatmáriak közül a legjobb eredményt a 8 éves korcsoportban, a klasszikus sakkban induló Kovács Balázs érte el, aki a 48 induló közül a legjobb lett, 9 kör után veretlenül, 7 győzelemmel és két döntetlennel lett az első, megelőzve a második helyen végző, 7,5 pontos  Cazacu Iustin-Nicolast (Gambitul Damei+Politehnica Iasi) és a harmadik helyen 7 ponttal záró Apostu Rareș-Ștefant (Mediator Giarmata Vii) .



Kovács  Balázs a  Ciprian Muntean és Margareta Sarivan vezette VSK sakk-szakosztály sportolójának, felkészülését segítette Bagi Máté nemzetközi sakkmester és Horváth Csaba Fide mester. Elért eredményével Balázs kivívta magának a jogot, hogy Romániát képviselhesse a soron következő Európa-vagy világbajnokságon. Hogy melyiken indul el, az a versenyző döntésén múlik.

A szintén a sportklub  színeiben induló Kovács Ábel a legjobb eredményét rapid kategóriában érte el, ahol 9-ből 6 pontot megszerezve a 13. helyen zárt a 74 fős mezőnyben.
 


Jó eredményeket értek el a LPS szatmári sakkozói is. Salajean Stefania a 16 éves lányok között klasszikus sakk kategóriában a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát. Zamfirache Amalia, a 10 éves lányok között második helyet ért el blitz kategóriában és harmadik helyezett lett a rapid kategóriában. Maier Alexandru Sever a 10 éves fiúk versenyében a legjobb eredményét blitz kategóriában érte el, ahol a hatodik helyezést sikerült megszereznie. 

 

Az U12-es kategóriában Héjja Dávid képviselte a sportklubot, az U16-os kategóriában  két szatmári sakkozó indult a LPS részéről, Román József  és Héjja Ádám.  Ádám legjobb eredményét rapidon érte el, ahol 5 ponttal a 17.  lett, míg József élete első országos versenyén szintén 5 ponttal a 16. helyen zárt a blitz kategóriában. 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: